Team

Maria Berghuizen 

Mijn naam is Maria Berghuizen, ik ben de eigenaar van Ruiters & Ridders. Tijdens mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener is mijn interesse ontstaan voor het inzetten van dieren tijdens het begeleiden van jeugdigen. Na verschillende stages te hebben gelopen op (jeugd)zorgboerderijen besloot ik, na mijn specialisatie tot jeugdzorgwerker, een vervolgopleiding te doen tot Equine Assisted Coach. Hier heb ik geleerd doelgericht paarden in te zetten binnen de begeleidingen. 

Het geeft mij energie om kinderen en jongeren te zien groeien in hun ontwikkeling. Wanneer er contact gemaakt wordt met een dier, kan je er vanuit gaan dat deze onbevooroordeeld en eerlijk naar je is. Deze eigenschappen zijn zo waardevol dat ik ieder kind deze ontmoetingen gun. 

Billie Boy 

Billie is een 10 jarige ruin, een kruising tussen een Haflinger en een Camargue paard. Billie is altijd blij om je te zien en is door zijn stevige bouw een perfect knuffelbeertje. Soms wat lomp, maar een bonk liefde. 

 

Keesje 

Keesje is een Welsh merrie van pas 5 jaar. Daarom krijgt zij de komende jaren nog rustig de tijd om mentaal en fysiek nog wat te groeien. 

Ze is gek op knuffels, poetsbeurten en buiten wandelen vindt ze super leuk om te doen. 

 

Guppie  (2015 - 2021)

Samen met Guppie zijn de eerste stappen genomen om Ruiters & Ridders op te zetten. Met zijn betrouwbare en lieve karakter heeft hij ontelbare harten gestolen. 

Op 14 oktober 2021 is hij op 6 jarige leeftijd ingeslapen nadat hij zijn been heeft gebroken. Hij wordt nog elke dag gemist.

 

Pietje 

Meneer Piet is een Quarter Horse van 10 jaar. Buitenrijden is voor hem een feestje en daarnaast heeft Piet een goede basis in het grondwerk. Hierdoor een goede leermeester is voor kinderen die meer willen leren over paardentaal.